Co jíst a jak určit kolik? Jak překonat nechuť ke cvičení? Pár tipů jak zhubnout nejen do plavek bez jojo efektu.

Sexy dámské bikiny

Léto je již tady a nastává sezóna, kdy jsou dominantní dámské plavky a letní šaty. A je nás dost, které to doslova děsí. Sice zima je dávno za námi, ale do dokonalosti postavy nám stále ledacos chybí.
Hlavní zásada je nehladovět. Všichni to vědí, všude se o tom píše a mluví. Ale když dojde na lámání chleba a váha nejde dolů, je to první co uděláme. A to je medvědí služba našemu hubnutí. Metabolismus se zpomalí a tělo i z toho mála ušetří každou kalorii, kterou nepotřebuje na tuk pro horší časy. Ty sice nepřijdou, ale tělo to opravdu neví. A tak pracuje na plný výkon, aby se na to strádání připravilo. Takže takhle se nám zhubnout do plavek nepovede. Alespoň ne bez jojo efektu.
Mějme na paměti, že tělo pracuje. Jestli máme jeden den o půl kila více a druhý den o půl kila méně většinou nic neznamená. Nejpravděpodobněji to je tělem zadržená voda. A my se chceme zbavit tuku a ne vody. A to bez vhodné stravy nepůjde. Je velmi důležité, abychom dodržovali denní příjem energie. Samozřejmě vhodně vyváženou stravou s dostatkem bílkovin a vlákniny. Vláknina nám pomůže zasytit. Takže zabijeme dvě mouchy jednou ranou. Nebudeme tolik jíst a přitom nehladovíme. Vynikající zdroj vlákniny je červená čočka, která nenadýmá a navíc vyrovnává hladinu cukru v těle. Abychom zahnaly pocit hladu během dne, můžeme použít sušené fíky nebo sušené meruňky. I tuk je pro tělo důležitý. Ale ve správné míře a správném skupenství. Vhodný je například panenský olivový olej.
Každá z nás má tendenci při dietě podvědomě snižovat příjem kalorií. A tady nám na cestě k ideální postavě pro dámské plavky pomůže váha a deníček. Odhad je dobrá věc, ale váha je opravdu přesnější. Nechce se vám hledat a počítat kolik má co kalorií? V době smartphonů  a internetu není problém najít ten správný kalorníček a nejlépe i s deníčkem, který vše poctivě zaznamená.
Nezapomeňte na důslednost. Už to odhadnu. Vážit nemusím. Dnes si to nenapíši. To je začátek konce. Za chvíli opět spadneme do starých zlozvyků a podvědomých akcí. Pokud nebudeme důslední, budeme stále na začátku. Jako ta myška co běhá v kole. Do plavek nebo šatů se nevejdeme a navíc to je strašně vysilující. Opravdu chcete zhubnout? Myslíte to vážně? Jde přece o VÁS! Proto důslednost a ještě jednou důslednost.
Další důležitá věc, kterou také každý ví je, že prostě bez pohybu se to sádýlko nerozpustí. Podívejte se na Piti piti pa s Louisem de Funesem. Tam to věděli a hlavně věděli jak na to. Pohybem. Ale když člověk je od přírody líný a ne každý má vůli vytrvat ve cvičení sám. 
Tady nám může pomoci kolektivní cvičení. Můžete využít populární Zumbu, která je dnes prakticky všudypřítomná nebo cvičit s kamarádkou. Velmi dobrým řešením při formování postavy může být kruhové cvičení. Jedná se o kruhové 30 minutové cvičení, pod dohledem zkušené trenérky, které pomáhá tělo zbavovat tuku správně udržovanou tepovou frekvencí. Každý máme tepovou frekvenci, při které spalujeme nejvíce kalorií. Kulturisté a jiní sportovci to vědí a proto hojně využívají. Kulturista před závody nemá gram tuku. Nechceme vypadat jako kulturistky, ale můžeme využít to co nám neuškodí, ale pomůže ke konečnému cíli. A tím je zhubnout na léto pro dámské plavky. A nejen pro ně. Už jen vědomí, že jsme to dokázali, nám zvedne sebevědomí a dobrá kondice je k nezaplacení. 

Nejdůležitějším prvkem pro udržení trvalého výsledku, je vytrvat i po dosažení cíle. Samozřejmě už nemusíte mučit své tělo tolik cvičením, ale pohyb je důležitý. Stejně tak stravování. I nadále je nutné hlídat hodnotu kalorií. Příjem = VÝDEJ. Jedině tak si udržíte vysněnou váhu a sebevědomí, protože si můžete říct: JÁ TO DOKÁZALA!